Cookie-inställningar Vår webbplats använder cookies för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att din användarupplevelse ska bli ännu bättre. Läs mer om våra principer för dataskydd.
Viktor Karlsson

Viktor Karlsson, handledare med ansvarsuppgifter på KUR serviceenhet i Pargas

Praktiken blev inkörsporten till fastanställning på Kårkulla

Som handledare med ansvarsuppgifter får Viktor Karlsson både en inblick i det praktiska vårdarbetet på enheten samtidigt som han även jobbar med administrativa uppgifter. Kombinationen passar honom utmärkt och Viktor trivs som fisken i vattnet på KUR serviceenhet i Pargas.

Viktors första kontakt med Kårkulla var då han i slutskedet av sina socionom YH-studier utförde sin praktik på expert- och utvecklingscentret i Pargas med autismhandledare Annika Lahtinen som sin handledare. Då Viktor som färdig socionom YH fick syn på den lediganslagna tjänsten som handledare med ansvarsuppgifter vid EUC visste han genast att det här jobbet skulle passa honom som hand i handske. Vi det skedet hade han just precis fått en anställning vid Folkhälsan som teamledare.

Jag konsulterade Annika Lahtinen i ett annat ärende då jag jobbade som teamledare på Folkhälsan och då berättade hon om den nya befattningen som handledare med ansvarsuppgifter. Den var visserligen besatt då redan och jag tänkte att det jobbet kunde ha passat mig. Så gick det ett tag och befattningen lediganslagen på nytt och då tänkte jag att jag måste söka jobbet och chansa.

Vad det innebär att jobba som handledare med ansvarsuppgifter har Viktor många gånger fått förklara. Kårkulla samkommun har gått in för ny ledningsmodell, triangelledarskap, som piloteras under 2021. Triangelledarskapet utgörs av en enhetschef som har det huvudsakliga administrativa ansvaret över enheten och en handledare med ansvarsuppgifter samt en ansvarig sjukskötare.

Jag jobbar tätt tillsammans med de två övriga handledarna på KUR serviceenhet och så har jag också som ansvarsområde den dagliga verksamheten Regnbågen. Jag deltar också i våra veckovisa KUR-möten där alla experter och personalen från KUR samlas. Vi behov har vi också möten med utomstående och anhöriga, förklarar Viktor.

Två dagar i veckan har Viktor vårddagar och tre dagar i veckan gör han administrativt jobb. Han är också den som för den dagliga verksamhetens röst och träffar dem några dagar i veckan. Under en administrativ dag gör Viktor allt från att skriva arbetsavtal till att behandla Haipro-rapporter, förverkliga arbetslistor i Numeron och sköta kontakten till experterna och anhöriga. För tillfället fungerar Viktor som vikarierande enhetschef.

Jag strävar till att en av vårddagarna skulle vara på dagliga verksamheten. Vårdarbetet stöder mycket det administrativa arbetet, det är lättare att se behoven och veta vad som fungerar bäst, understryker Viktor.

På KUR- serviceenhet vistas för tillfället sju brukare och servicen som man erbjuder är rehabilitering, undersökning och krisvård. Brukarna som kommer till enheten varierar i ålder, det kan vara allt från tonåringar till pensionärer. Viktor är anställd i allmän arbetstid, vilket betyder att han inte jobbar nätter, men nog kvällar ibland.

Jag är anställd i allmän arbetstid, jag har inte nätter, men det kan variera mellan morgon- och kvällsturer. Jag jobbar i regel från måndag till fredag, främst dagstid. Det passar mig bra. 

Viktor lyfter fram flexibiliteten i sitt jobb och möjligheten att långt själv planera hur hans arbetsdag ska se ut.

 Det bästa är att jag själv har stora möjligheter att påverka mitt jobb och planera mitt jobb. Min röst blir hörd.

Text och bild: Malin Johansson

Är ett jobb som handledare med ansvarsuppgifter något som intresserar dig? Bekanta dig då med våra lediga jobb eller lämna in en öppen ansökan!