Cookie-inställningar Vår webbplats använder cookies för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att din användarupplevelse ska bli ännu bättre. Läs mer om våra principer för dataskydd.

Korttid, boendeträning, internat

Ungdom vid dator

Boendeträningens målsättning är att kartlägga servicetagarens önskemål och färdigheter inför valet av permanent boendeform. Boendeträning sker i samarbete med hela familjen. Boendeträning ges till personer i alla åldrar som i sitt omsorgsprogram har en uttalad önskan att flytta hemifrån. Boendeträning ges vid enheter för korttidsvård.

Varha har ett internatboende i Pargas i samarbete med yrkesträningsskolan Optima. Eleverna bor på internatet under skolveckan måndag till fredag.

Ungdomarna vid internatet har möjlighet att prova på olika sätt att bo. Under det första året bor man i grupp och det finns personal i samma utrymme, under det andra och tredje året strävar man efter att ungdomarna blir mer självständiga i ett nära samarbete med anhöriga. Fritidsaktiviteter och socialträning är viktiga komponenter i internatverksamheten.