Cookie-inställningar Vår webbplats använder cookies för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att din användarupplevelse ska bli ännu bättre. Läs mer om våra principer för dataskydd.
händer som är påväg o ta hand

Aktuellt om social-och hälsovårdsreformen

Sote-förberedelserna pågår inom alla blivande välfärdsregioner och Kårkullas representanter, bl.a. ledningsgruppen och regionchefer, jobbar aktivt med i processen.

Det nyländska KEPA-projektets svenskspråkiga grupp som leds av Susanne Karlsson sammankom förra veckan, och den 1.12.2021 presenterades Kårkullas framtidsplaner för Mellersta Österbottens (Soite) VATE. Den 1.12. sammankom också en regional beredningsgrupp i Nyland under ledning av Helsingfors stad för att diskutera bl.a. funktionshinderservicens framtid. Några konkreta förslag lades dock inte fram igår utan diskussionen om de nyländska lösningarna fortsätter.

I Egentliga Finlands beredningsprocess har Kårkulla fått ett eget delprojekt, vid sidan av det nationella koordineringsprojektet för den svenskspråkiga servicen. Det här ger oss bättre insyn och påverkansmöjligheter i beredningen och är något vi har sett framemot.

På administrationen förbereds överlåtande av information om verksamheten till de åtta tvåspråkiga välfärdsområdena. Som en del av detta behandlas överlåtande av personalinformation på samarbetskommitténs möte den 7.12.2021. Kårkullas framtidsstrategi presenterades för den nya styrelsen 2.12.

Otto Ilmonen, samkommunsdirektör